Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krakersy przekładane masą budyniową

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
1 szklanka
mleko
1 l
budyń śmietankowy
1 opakowanie
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
cukier
20 dkg
żółtko jajek
5 szt
masło
25 dkg
krakersy
2 słodkie

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersy przekładane masą budyniową

Odlać szklankę mleka resztę zagotować z masłem i cukrem. Do odłożonej szklanki mleka dodać mąkę, budyń, żółtka i i cukier waniliowy wymieszać po czym dodać do ugotowanego z masłem i cukrem mleka po czym znowu ugotować. Krakersy wyłożyć gorącą masą budyniową po czym znowu przykryć drugą częścią krakersów. Podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 28.05.2011 09:34
mniam
Juleczka20 25.05.2011 08:46
zrobiłam,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak