Sposób przygotowania

Mak zmielić, jabłka utrzeć na grubych oczkach. Margarynę ( 1 kostkę) utrzeć, dodać po jednym żółtku, ubić pianę. Wymieszać margarynę z makiem. Dodać jabłka, na koniec mannę z proszkiem do pieczenia. Piec w piekarniku aż się upiecze, (trzeba sprawdzać, ponieważ czas i temp. zależy od posiadanego piekarnika). Zrobić biszkopt z 8 jaj (według tradycyjnego przepisu na biszkopt) Ugotować budyń w 3/4 litra mleka (może być budyń waniliowy, śmietankowy według uznania) Zimny budyń utrzeć z margaryną (1 kostkę). Biszkopt przekroić. Układać warstwami, biszkopt, krem, ciasto makowe, krem i biszkopt. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    podobne robię ....bardzo fajne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !