Przepis i sposób przygotowania na: Torcik owocowy na piaskowym spodzie
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Ucierając, kolejno wbijaj jajka. Obie mąki wymieszaj, małymi porcjami dodawaj do masy. Ciasto rozsmaruj na spodzie wyłożonej pergaminem tortownicy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni. Piecz ok. 20 min. Wystudź.
2. Truskawki opłucz, oczyść z szypułek. Owoce potnij na połówki.
3. Twarożek wymieszaj z sokiem, cukrem i cukrem waniliowym. Upieczone ciasto skrop likierem. Wkoło ustaw pionowo biszkopty.
4. Na cieście rozłóż połowe truskawek. Rozsmaruj na nich krem.
5. Tort wstaw do lodówki na ok. 3 godz.
6. Przed podaniem, na wierzchu ciasta ułóż pozostałe truskawki. Oprósz kakao.