Sposób przygotowania

Szpinak umyć, oderwać twarde ogonki. Wrzucić na patelnię. Gdy zmięknie i zmniejszy objętość, odcedzić i przestudzić. Połączyć szpinak z pokruszoną fetą, doprawić pieprzem.
Zrobić głębokie nacięcia w filetach. Wypełnić kieszonki, spiąć wykałaczkami.
Na rozgrzanej oliwie smażyć filety z obu stron.
Przygotować sos: rozpuścić masło, dodać mąkę. Po chwili, cały czas mieszając, stopniowo dolewać wino i bulion. Doprowadzić do wrzenia. Mieszać do czasu, aż sos zgęstnieje.
Do sosu włożyć zarumienione kieszonki, zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem ok. 25 min.
Dodać śmietankę i natkę pietruszki, dokładnie połączyć.
Podawać np. z brązowym ryżem.
Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Super, bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !