Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

piegusek

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak
1 szkl
cukier
1 szkl
margaryna
1 kostka
mleko
0.5 szkl
jajko
3 szt
mąka
2 szkl
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
olejek arakowy
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: piegusek

Margarynę,mak i cukier włóż do rondelka,zalej mlekiem.Mieszając zagotuj.Ostudź.Do masy makowej wbij jajka,wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia,dodaj kilka kropli olejku arakowego.Składniki dokładnie wymieszaj.Podłużną blachę natłuść,posyp tatrą bułką.Wlej ciasto.Piecz ok.50minut w temp.180stopni.Pieguska ostudź,udekoruj gotową polewą czekoladowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak