Sposób przygotowania

Masło siekamy nożem dodajemy mąkę,sól i lekko wyrabiamy z jedną łyżką oleju,dolewamy wodę i szybko zagniatamy formujemy kulkę i wkładamy na 1 godzinę do lodówki.FORMĘ DO TARTY SMARUJEMY TŁUSZCZEM I WYKŁADAMY DNO I BOKI CIASTEM,NAKŁUWAMY WIDELCEM I PRZYKRYWAMY PERGAMINEM LUB FOLIĄ ALUMINIOWĄ.WSTAWIAMY DO ŚREDNIO NAGRZANEGO PIEKARNIKA I PIECZEMY 15 MIN.SER UCIERAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ Z ŻÓŁTKAMI SOLĄ PIEPRZEM I MĄKĄ.BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ I DELIKATNIE MIESZAMY Z SEREM,NASTĘPNIE DODAJEMY POSIEKANY SZCZYPIOREK.CIASTO WYJMUJEMY Z PIEKARNIKA ZDEJMUJEMY PAPIER WYKŁADAMY SER I WSTAWIAMY DO BARDZO GORĄCEGO PIEKARNIKA NA 20 MIN.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !