Sposób przygotowania

Fasolę zalać zimną wodą i moczyć w niej przez noc. Następnie odcedzić, zalać świeżą wodą, dorzucić kostki rosołowe i gotować do miękkości. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce, ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa dodać do fasoli. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i dodać do gotującej się zupy. Kiedy warzywa z fasolą będę już miękkie, doprawić zupę dość obficie majerankiem oraz solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodać przecisnięty ząbek czosnku

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    zrobiłam na dziś fasolową ale dla odmiany zrobiłam zupkę krem, wyszła pyszna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !