Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrac, pokroić w plastry usuwając gniazda nasienne. Aby zapobiec ciemnieniu wkładac do wody lekko zakwaszonej kwaskiem cytrynowym. Suszyć w piekarniku w 70 stopniach C. Jabłka sa ususzone gdy są sztywne nie twarde

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    lubię sobie takie podgryzać:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    też takie robiłam w piekarniku ale teraz suszę w suszarce są owoców, jednak niezależnie gdzie suszymy są świetną zdrową przekąską :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    lubię jabłka suszone :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    przydatny przepis :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !