Sposób przygotowania

przepis pochodzi z blogu http://gotowaniecieszy.blox.pl/html

Miękkie masło pokroić na kawałki, dodać ser i przesianą mąkę z dwiema łyżkami cukru. Zagnieść miękkie ciasto, odstawić na ok. 30 min. do lodówki. W tym czasie umyć jabłka, obrać je ze skórki, pokroić na ósemki i usunąć gniazda nasienne. Ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na grubość ok. 3 mm. podsypując trochę mąką. Szklanką wycinać kółka. Na brzegu każdego kłaść cząsteczkę jabłka, zaokrągleniem na zewnątrz, kółko złożyć na pół przykrywając jabłko. Zlepić tylko w kącikach. Tak przygotowane ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Gorące oprószyć cukrem pudrem. Doskonałe są jeszcze ciepłe albo po wystudzeniu. Dobrze, że szybko się je robi bo znikają błyskawicznie. Z podanych składników wyszło mi 40 szt. \"usteczek\".

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Niejednokrotnie sie na nie slinilam... fajowe!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają supersmakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    świetne sama muszę spróbować
  • 0
    lazur
    Opublikowano

    Misia13

    super;-))
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Bombowe te usteczka, muszę je koniecznie wypróbować:)
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Moni

    ale śmiesznie wyglądają :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    ladniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    ladniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    jakie cudne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super przepis
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Chyba nie do końca jest to Twój przepis . Bo DS jest ich kilka
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ten wpis jest mój - ciastak wykonałam sama, przepis napisany własnymi słowami, dodałam zdjęcie wykonane samodzielnie więc skopiowanie tej treści, przeklejenie jej, jest zwykłą kradzieżą

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !