Sposób przygotowania

Mięso baranie i wieprzowe zemleć na niezbyt drobnym sitku, dodać rozgnieciony czosnek i pozostawić co najmniej na godzinę.Następnie mięso dobrze wyrobić dolewając około 1/2 szklanki zimnej wody, osolić dodać pieprzu do smaku. Zmasy uformować 10 sztuk podłużnych wałeczków, otoczyć je w bułce tartej. Smażyć na głębokim tłuszczu lub na patelni obracając kebaby, aby równomiernie były zarumienione. Kebaby można polać jogurtowym sosem przyprawionym chrzanem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !