Sposób przygotowania

Cztery gorzkie czekolady łamiemy na kostki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z margaryną. Żółtka jaj ucieramy z połową szklanki cukru. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie delikatnie mieszamy pianę z żółtkami, wlewamy powoli czekoladę i delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy i pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Kremówkę zagotowujemy w rondelku, dodajemy połamaną czekoladę i likier, mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady. Krem przelewamy na upieczone ciasto( powinno ono opaść podczas stygnięcia). Odstawiamy do zastygnięcia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Deser na poprawę humoru... Pyszniutki!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Cudnie wygląda! uwielbiam ciasta czekoladowe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    ale pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Smakowicie się prezentuje. Poproszę kawałeczek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Wspaniale ciasto :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Smakowite ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pyszny
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    aż mam smaka na nie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszne czekoladowe ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !