Sposób przygotowania

Śliwki wypestkować. Zagotować wodę z cukrem i solą, przestudzić. Dno słoja wyłożyć gałązkami wiśni (2 szt) i liśćmi porzeczki (ok. 12 szt.), następnie ułożyć ściśle warstwy śliwek, przekładając je liśćmi porzeczki. Owoce zalać przestudzoną zalewą, przykryć obciążonym talerzem, pozostawić na 30 dni w pomieszczeniu o temperaturze pokojowej, następnie wynieść w chłodne miejsce. W razie potrzeby zalewę należy uzupełnić świeżą. Podawać do mięs i sałatek.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !