Sposób przygotowania

Udka natrzeć solą zmieszaną z pieprzem i płaską łyżeczką zmielonego czosnku. Pozostawić pod przykryciem na godzinę w chłodnym miejscu. Następnie na wysmarowaną tłuszczem blaszkę wyłożyć udka. Majonez wymieszać z keczupem i posmarować udka. Zwierzchu posypać bułką tartą. Blaszkę przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy mięso będzie dość miękkiezdjąć folię i zarumienić wierzch. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami i sałatką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !