Sposób przygotowania

CIASTO; białka ubić z cukrem. Dodać cukier waniliowy, żółtka, budynie czekoladowe i mąkę z proszkiem. WYMIESZAJ, PRZEŁÓŻ NA NATŁUSZCZONĄ BLASZKĘ 26X35 cm. Piecz 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzony biszkopt przekrój na 3 części.KREM; ugotuj budyń waniliowy z cukrem waniliowym i przestudż. Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodawaj po łyżce zimnego budyniu i śmietanę. Dodaj mleko w proszku. Na pierwszy blat ciasta rozsmaruj dżem, nałóż warstwę kremu, przykryj drugim blatem. Wyłóż reszte kremu, przykryj ostatnim blatem. Polej polewą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !