Sposób przygotowania

Z mąki, masła, jajka, wody i soli zagnieść ciasto na tarte, następnie uformowaną kulę włożyć na 30 minut do lodówki. Następnie wysmarować blaszkę margaryną i włożyć do niej rozwałkowane ciasto na tartę. Na tarcie układać pokrojoną w piórka cebulę, szynkę pokrojoną w kostkę oraz szpinak wymieszany z czosnkiem. Wyłożyć na ciasto kukurydzę, plasterki sera żółtego, posypać ziołami prowansalskimi oraz na sam wierzch mozarellę. Piec w temp. 170 stopni około 20 minut. Podawać na ciepło.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ciekawe połaczenie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    super pomysł na danie ze szpinakiem:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam tarty
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    tez dopiero probuję tart ale bardzo fajne danie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mmmm.... ale bym zjadla taka tarte :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo apetycznie się prezentuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !