Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kawowy warstwowiec

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
7 szt
cukier
7 łyżek
cukier waniliowy
1 op
Sklep Prymat
mąka
1 szklanka
olej
2 łyżki
sól
szczypta
Sklep Prymat
budyń waniliowy
1 op
mleko
1 szklanka
masło
1 kostka
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
cappuccino
2 łyżki
margaryna
1/4 kostki
cukier
1/3 szklanki
kakao
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kawowy warstwowiec

Ciasto; białka ubić z cukrami i solą. Dodać żółtka,mąkę i olej, połączyć. 6 łyżek ciasta wlać do tortownicy. Piec 5 minut w temperaturze 180 stopni. U piec kolejne placki do dwóch można dodać kakao. KREM;cappuccino rozpuścić w pół szklanki wody. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości wody. Budyń ugotować w szklance mleka ostudzić. Masłoo utrzeć dodając budyń, kawę i żelatynę. Masą przełożyć placki. POLEWA; margarynę, cukier i kakao rozpuścić na małym ogniu i polać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rafalanka 17.05.2011 16:46
napewno jest pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak