Sposób przygotowania

Obraną perliczkę dokładnie namoczyć a potem natrzeć w przyprawach: soli, pieprzu, czosnku granulowanym, majeranku, bazylii i przyprawie uniwersalnej. Tak przygotowaną włożyć do foli i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. W międzyczasie obrać kilka ząbków czosnku i pokroić je na pół. Warto też pokroić na mniejsze kawałki słoninę (nie dużo z 10 dag). Słoninę i czosnek szpikować w niedużych odstępach od siebie, z każdej możliwej strony. Perliczkę przełożyć do rękawa, skropić delikatnie wodą i piec aż będzie miękka. Pod koniec pieczenia delikatnie włożyć do rękawa odrobinę pokrajanej papryki i dalej smażyć.
Upieczoną perliczkę pozdawać po kawałku z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    chyba nigdy nie jadłam perliczki:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Ciekawe jak smakuje, bo brzmi wyśmienicie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    nie jadłam jeszcze perliczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    perliczki jeszcze nie jadłam ale jak się patrze na składniki to aż ślinka cieknie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !