Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cielęcina z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina
90 dag
majeranek
1 szczypta
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
czosnek
4 ząbki
mąka
1 łyżka
sok z cytryny
1 sztuka
olej
5 łyżek
cebula
3 sztuki
jabłka
1 kg
bulion
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z jabłkami

Mięso umyć oprószyć mąką i przyprawić dokładnie obwiązać bawełnianą nicią cebulę i czosnek obrać oraz jabłko pokroić w ćwiartki i wyciąć gniazdka nasienne jabłka skropić sokiem z cytryny cebulę pokroić w ósemki rozgrzać patelnie włożyć mięso i odsmażyć ze wszystkich stron następnie czosnkiem posmarować brytfankę przełożyć mięso i dodac bulion piec w piekarniku 1 godzinę w tem 190 stopni w połowie pieczenia dodać jabłka i cebulę wszytko oprószyć majerankiem co jakiś czas podlewać mięso sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 28.05.2012 16:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak