Sposób przygotowania

Krążki ananasa odsączamy,5 odkładamy a pozostałe kroimy w kostkę.Sok ananasowy z puszki wlewamy do garnuszka rozcieńczamy szklanką wody wsypujemy 50 gram cukru i podgrzewamy aby się cukier rozpuścił a następnie wlewamy spirytus.Śmietankę ubijamy trzepaczką a gdy się spieni dodajemy resztę cukru i wanilię,taki krem mieszamy z ananasem.Biszkopty kroimy na połówki moczymy je w soku ananasowym rozcieńczonym z alkoholem i wykładamy nimi dno i boki salaterki ,następnie nakładamy na nie krem z ananasem i przykrywamy warstwą biszkoptów którą cienko smarujemy kremem.Na wierzchu układamy krążki ananasa i w środek każdego wkladamy wiśnię a w wolnych miejscach pomiędzy krążkami układamy trójkąciki wycięte ze skorki pomarańczowej.Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Świetne!! Na pewno spróbuje!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wow ! zapowiada się ekstra.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !