Przepis i sposób przygotowania na: Canelloni z mięsem mielonym w pomidorach
Pokrojoną cebulę wrzucasz na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju. Jak już się zarumieni dodajesz pieczaki i dusisz aż wyparuje woda. Następnie dorzucasz mięso mielone i dodajesz przyprawy do smaku oraz koncentrat pomidorowy.Dusisz około 10-15 min.
Makaron:
Gotujemy we osolonej wodzie ok 3-4 min. Następnie studzimy, ale trzeba uważać, bo makaron może się posklejać.
Wykonanie:
Przygotowany farsz napychamy łyżeczką do przestudzonego makaronu i układamy pierwszą warstwę w naczyniu żaroodpornym, polewany pomidorami z puszki i posypujemy niewielką ilością sera żółtego. Nakładamy kolejną warstwę i znowu polewamy pomidorami z puszki i pozypujemy serem.
To wszystko wkładamy do piekarnika o temperaturze 180 sto. C na 20 - 25 min :)
No i gotowe :)