Sposób przygotowania

Biszkopt:
200 g mąki
250 g cukru
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
250 g Kasia
200 g mąki
250 g cukru
1 l mleka
1 olejek waniliowy
Wierzch
150 g wiórków kokosowych
100 g Kasia
4 łyżki cukru
żółtka utarłam z cukrem,potem ubiłam białka ze szczyptą soli dodałam mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszałam .Ciasto wylałam na blachę wyłożoną folia aluminiową (23x25cm) i piekłam w 180st.C. przez około 30 min.
Pół litra mleka wlałam do garnka, dodałam cukier i zagotowałam . Do pozostałego mleka dodałam olejek i przesianą mąkę. Dokładnie wymieszałam i wlałam do gotującego się mleka. Jeszcze przez chwilę gotowałam na małym ogniu. Odstawiłam do wystygnięcia. Kasia zmiksowałam i dodałam do niej po trochu zimnego kremu. Biszkopt przekroiłam w poprzek na dwie części i obie posmarowałam kremem (na spodzie biszkopt, na to masa, na nią drugi biszkopt i znów masa). Na wierzchu rozprowadziłam podsmażone na Kasi i osłodzone wiórki kokosowe.

Temperatura piekarnika : 180oC

Czas pieczenia: ok. 30 min.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    uwielbiam to ciasto!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    slawekslawek

    Jak smacznie wygląda
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    i ja też ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    robię takie ciasto jest wspaniałe
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    musze zrobić w najbliższym czasie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !