Sposób przygotowania

Szpinak płuczemy, odciskamy z nadmiaru wody, rwiemy na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak, sprasowany czosnek, pół płaskiej łyżeczki kucharka i szczyptę pieprzu, dusimy do miękkości.
Na osobnej patelni smażymy na oleju lub oliwie pokrojonego w małą kostkę kurczaka, posypując go najpierw mieszanką ziołową. Kiedy kurczak nabierze złotego koloru, dodajemy go do szpinaku, mieszamy. Całość przekładamy do kamionki do zapiekania, przysypujemy startym na tarce z dużymi oczkami serem. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z pieczoną bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    jutro spróbuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !