Sposób przygotowania

CIASTO KRUCHE: mąka pszenna 250gram -masło 160 gram -żółtka 2 sztuki -cukier 60 gram (z podanych składników zagnieść kruche ciasto,schłodzić,rozwałkować i wylepić formę,kawałek ciasta zostawić na zrobienie pasków na wierzch)

Twaróg połączyć z mąką i śmietanką,dodać utarte z cukrem pudrem i cukrem waniliowym żółtka.Białka ubić na sztywną pian i delikatnie wymieszać z masą serową i rodzynkami.Na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą formę wyłożyć kruche ciasto i zapiec w temp.200 st. przez 15 minut. Wyjąć podpieczone ciasto i wyłożyć na nie masę serową ,na wierzch wyłożyć paskami wykrojonymi z ciasta i piec ok.50 minut w 180 st.C

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo smaczny i muszę się pochwalić ,że też tak robię...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacyjny jest
  • 4
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Uwielbiam serniki:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    oj ja także ,muszę chyba zrobić na dniach taki smakołyk...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszny,palce lizać
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    piekny i pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam serniki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ja też serniki bardzo lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wyglada niesamowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ale fajną krateczkę zrobiłaś :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !