Przepis i sposób przygotowania na: Torcik kokosowy Izabeli
Dzielimy ciasto na 3 części .Do jednej dodajemy wiórka kokosowe ,do drugiej kakao lub budyń ,a do trzeciej mak.Wylewamy ciasto porcjami do formy z kominkiem .Pieczemy w 175* c przez 45 minut.
Po wyjęciu studzimy i przewracamy blaszkę do góry dnem .Wystudzony biszkopt wyciągamy z formy i kroimy na 3 części .Krem orzechowy miksujemy z mlekiem i dodajemy margarynę oraz wiórka .
Na pierwszy blat wykładamy porcje dżemu i porcje kremu .
Przykrywamy drugim blatem i powtarzamy czynność. Przykrywamy 3 blatem .Smarujemy całość kremem rumowym : miksujemy zawartość torebki w 200ml mleka i dodajemy 2 łyżki dżemu.
Posypujemy wiórkami kokosowymi i posypka .Ozdabiamy połówkami winogrona.