Sposób przygotowania

Ugotowane mieso pokroić w cienkie paski.jajka umyć a nastęnie oddzielić złótka.Kajzerki namoczyć w mleku, gdy zmiękną lekko odciosnąć i przecisnąć prze sitko, lub zmiksować. Masło rozetrzeć w misce, do masło dodać zmiksowaną bułkę tartą, oraz żółtka.Do powstałej masy dodać 4 łyżeczki posiekanej świerzej natki pietruszkioraz mięso.
Z białeku ubić sztywną pianę, do piany dodać szczyptę soli, i ubujiać jeszcze chwile,Piane wymieszać z masą i dodająć bułke tartą.Powstałą potrawą napełnic foremki budyniowe do 3/4 wysokości. foremki wcześniej należy wysmarować oliwą i posypać bułką tarta.Foremkę zamknąć i wstawić do duzego garnka z wrzątkiem. Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 60- do 80 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !