Sposób przygotowania

wode gotujemy z cukrem, gdy wystygnie miksujemy ją z żółtkami i olejem, a nastepnie dodajemy 3 szklanki mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia, pod koniec dodajemy piane ubita z białek i mieszamy. mase dzielimy na 2 czesci, do jednej dodajemy kakao, do drugiej mąke - mieszamy i wylewamy na waskie blaszki. Pieczemy w temp 180* przez 35-40 minut

krem:
3 szklanki mleka
8 łyzek mąki
8 łyzek cukru
1 kostka masła
0,5 kostki margaryny

Z mleka, mąki i cukru gotujemy gęsty budyń, po ostudzeniu miksujemy z masłem i margaryną. babki kroimy w \'kromki\' i naprzemian kolorami przekladamy masą. polewamy polewą i kroimy w poprzek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Dawno nie robiłam, ale jest pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    uwielbiam to ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ładnie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    też go robie jest pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Super ciacho:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    moja mama robiła kiedyś to ciasto, jest wspaniałe:) muszę sie o nie upomnieć:p
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena/smiecha13

    moje ulubione ciasto z dzieciństwa pycha!!!!!!!!!!!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jak ja dawno nie robiłam metrowca!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    lubię to ciacho :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !