Sposób przygotowania

Mięso po pikować i nafaszerować posiekanym czosnkiem, natrzeć solą, pieprzem i papryką. Odstawić do lodówki na ok. 20-30 min. Kapustę poszatkować dosyć grubo, kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej przegotowanej wody. Duszenie: naczynie żaroodporne wyłożyć liśćmi kapusty następnie ułożyć mięso, podlać 1/3 szklanki bulionu, wstawić do wcześniej rozgrzanego piekarnika o temperaturze 150 stopni, na ok. 25. Następnie wysunąć naczynie mięso posypać poszatkowaną kapustą. Wszystko posypać łyżeczką kminku. Podlać resztą bulionu, wstawić z powrotem do piekarnika na 30 min. Temperaturę zmniejszyć do 120 stopni. Co jakiś czas wierzch mięsa podlewać bulionem z naczynia. Podawać z ryżem lub ziemniakami z koperkiem.

Komentarze

  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetyczna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !