Sposób przygotowania

Mąkę z margaryną siekamy na stolnicy dodajemy cukier puder i śmietanę szczyptę soli i szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.Następnie formujemy z ciasta dwa jednakowe prostokątne placki o grubości 2 cm i pieczemy na blasze 12 min w 180 stopniach.Jagody płuczemy osączamy i podduszamy z cukrem przez 5 min.Twaróg miksujemy z żółtkami cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Żelatynę zalewamy 5 łyżkami zimnej wody a gdy spęcznieje podgrzewamy stale mieszając aż się rozpuści.Kremówkę ubijamy i delikatnie mieszamy z serem i przestudzoną żelatyną.Na kruchy spód nakładamy masę serową a na nią jagody,przykrywamy drugą warstwą ciasta.Ciasto posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy jagodami i wstawiamy do lodówki na godzine.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !