Sposób przygotowania

Ok 150 g cukru skarmelizować na tłuszczu i od razu przełożyć do 5 płaskich miseczek. Zagotować ok 100 g cukru z mlekiem i rozkrojoną laską wanilii. Wyjąć wanilię. Ubić całe jajka, a następnie dodawać do mleka cały czas mieszając. Płyn mleczno - jajeczny podgrzewać na małym ogniu i ubijać na krem. Krem wylać do salaterek, w których był skarmelizowany cukier. Foremki w kąpieli wodnej (naczynie z gorącą wodą) wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 175 stopni na ok 30 min. Ostudzić i wyjąć na talerzyki. Podawać przyozdobione polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    musi być pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    yrochę dużo pracy przy tym,ale pyszny
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny krem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetny kremik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !