Sposób przygotowania

Marynatę wlewamy do miseczki i wsypujemy małe opakowanie (max 20 g) przyprawy do szaszłyków, odstawiamy na pół godz. Piersi kurczęce po umyciu i osuszeniu, kroimy w gruba kostkę. Piersi zalewamy marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 2 godz. W tym czasie cebulkę i paprykę kroimy w grubą kostkę (1 cm x 1 cm). Jak mięsko będzie gotowe nadziewamy na patyczki szaszłykowe na przemian mięsko, cebulkę i paprykę. Należy pamiętać, że na początku i na końcu powinno być mięsko. Pieczemy w piekarniku lub na grillu. Jeżeli pieczemy w piekarniku polecam podlać ok pół szklanki wody. Pieczemy ok pół godz w temp ok 170 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    apetyczne foto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszności :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne szaszłyki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !