Sposób przygotowania

Ciasto: rozpuścić 100 g margaryny Kasia, do miski wsypać 1 op. 400 g Ciasto kruche, wlać roztopioną margarynę, dodać 1 całe jajko i 3 żółtka (białka wykorzystamy do bezy), zmiksować, wyłożyć ciastem podłużną blachę, brzegi ciasta podwyższyć na ok. 3 cm, wyłożyć całe opakowanie 900 ml jabłek prażonych, wyrównać, wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 170 stopni i piec 30 minut. W między czasie ubić białka na sztywno, dodać cukier i żółte wiórki kokosowe, gdy minie 30 minut, wyłożyć masę bezowo-kokosową na prażone jabłka, zmniejszyć temp. do 150 stopni i piec dalsze 15-20 minut, beza nie może ściemnieć. Wystudzić.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !