Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka ubijamy z odrobiną soli na pianę, do ubitych dodajemy cukier i całość ubijamy na szklistą beze. Ubitą beze delikatnie łączymy z żółtkami, przesianą mąką z proszkiem na koniec dodajemy olej. Wylewamy ciasto do formy zostawiając około 2 szklanek, to ciasto mieszamy z kakao i wlewamy na jasne ciasto, delikatnie je łyżką zamieszamy. Pieczemy 30 min w temp 180st.

Krem:
Śmietanę gotujemy z białą czekoladą i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia (przed ubijaniem schłodzić w lodówce), do śmietany dodajemy śnieżkę i ubijamy na puszysty krem, gdy śmietana jest ubita wsypujemy wiórki i drobno pokrojoną gorzką czekoladę delikatnie mieszamy.

Ciasto dzielimy na trzy placki nasączamy kawą i przekładamy dżemem i kremem, wierzch ciasta smarujemy śmietaną ubitą z cukrami i żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody, dowolnie dekorujemy lub posypujemy tylko czekoladą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    ale pyszności!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super! Poproszę kawałeczke :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Jak zawsze super ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    tortowa mistrzyni ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Cudny tort! Zapewne bardzo smaczny!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    to jest to!
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Od dawna chc? go wypróbowa?, ale teraz to ju? MUSZE!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Idealne ciasto dla mnie, po prostu idealne ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    smaczne
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda rewelacyjnie, a czytają przepis to myślę że i tak smakuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !