Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy dwie szklanki wody,dodajemy sól pokruszony liść laurowy ziele i pieprz suszone zioła i sok z cytryny gotujemy pod przykryciem 5 min.Następnie wkładamy filety i gotujemy na małym ogniu 10 min.Miękką rybę wyciągamy łyżką cedzakowa a gdy przestygnie kroimy w kostkę.Obrane jabłko i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach skrapiamy sokiem z cytryny.Grejpfruty przelewamy wrzątkiem i kroimy na pół wyciągamy miąższ i kroimy go w kostke.Łączymy rybę z jabłkiem selerem grejpfrutem i ziołami,dokładanie mieszamy,przykrywamy i wkładamy do lodówki na godzinę.Sałatką napełniamy połówki grejpfruta i dekorujemy listkami miety i ćwiartkami pomidorków.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawa ta sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !