Sposób przygotowania

Mąkę, połowa cukru, masło, i 25 ml lodowatej wody, żóltka 2 sztuki i jedno całe jajo, można dodać proszek do pieczenia i sól. Zagniatamy kruche ciasto i wkładamy do lodówki. (1 godzina)
Żurawinę moczymy w rumie, dodajemy do jabłek (jabłka gotowe ze słoika), przemielone migdały, pinę z białek (2sztuki) pół szklanki kaszy manny. Wszystko mieszamy i wykładmy na kruche ciasto. Posypujemy kruszonką lub kawałkami ciasta kruchego które zrobiliśmy. Pieczemy godzinę w 180 stopniach

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    coś innego
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    ciekawy smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !