Sposób przygotowania

Ciasto:
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem waniliowym na sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę. Uzyskaną masę połączyć delikatnie z ubitymi białkami. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.
Piec ok20min w temp. 200

Masa budyniowa:
Odlać sok z ananasów i rozrobić w nim proszek budyniowy. Osączone owoce ułożyć na wystudzonym placku.
Sok ananasowy(2 szklanki) zagotować. Wlać do niego rozrobiony budyń. Zagotować.
Gotową, gorąca masę wyłożyć na placek z plastrami ananasa.

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym na sztywno. Wyłożyć na ostudzoną masę budyniową.
Na wierzchu ułożyć herbatniki. Udekorować polewą czekoladową.

Smacznego:-)))

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Oo, to moje smaki....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    uwilebiam wszystko co z ananasami
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pyszny ten placek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !