Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, do utartej dodawać na zmianę jajo, mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko, utrzeć na gładkie ciasto. Formę do babki wysmarować tłuszczem, wylać połowę ciasta. Do drugiej części ciasto dodać kakao i rum, wymieszać. Ciasto wyłożyć na ciasto jasne, delikatnie przemieszać nożem. Piec około 60 min. w temp.180st. Po ostudzeniu można polukrować lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Pięknie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    przepysznie wygląda,aż mi się zachciało takiej babeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    doskonała

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !