Sposób przygotowania

Mąkę wsypać na stolnicę, dodać margarynę, drożdże rozdrobnione z mlekiem i cukrem. Zrobić miękkie ciasto, zawinąć do ścierki i włożyć do zimnej wody. Gdy wypłynie na górę wałkować i i wycinać trójkąty o dużych dwóch bokach. Nakładać na to marmoladę i zwijać w rogaliki. Piec w temp. 180 st. C na złoty kolor. Ciepłe posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pychota
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    takie jak mama robi :)
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    dobry przepis
  • 12
    original
    Opublikowano

    plocia

    oo takie są najlepsze
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ja też, ja też !!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    w szkole się nauczyłam ich robić, trochę męczące ale efekt jest tego wart :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    myślę że fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Lubie rogaliki takie ale nie za bardzo mogę je jeść :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    NAJS
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !