Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piernik przekładany

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
60 dkg
margaryna
20 dkg
jajko
2
cukier
1 szkl
miód
25 dkg
mleko
1/2 szkl
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik przekładany

Miód, cukier, tłuszcz i mleko zagotować, potem ostudzić. Po przestudzeniu dodać resztę składników i zagnieść ciasto - włożyć do chłodnego miejsca na 12 godz. Następnie dzielimy ciasto na 3 części. Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę i piec w średnio nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Placki przełożyć dowolną masą. Polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak