Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec
Mak sparzyć i zemleć trzy razy. Dać wszystkie składniki (margarynę stopioną) i połączyć razem. Wylać to na ciasto na spód i piec w temp. 180 st. przez ok. 50 minut. Posypać cukrem pudrem po upieczeniu.
mak |
pół kg
|
jajko |
2 sztuki
|
miód sztuczny |
2 łyżki
|
mąka ziemniaczana |
2 łyżki
|
cukier |
20 dag
|
margaryna |
1 kostka
|
rodzynki |
10 dag
|
orzechy |
10 dag
|
olejek migdałowy |
8 kropli
|
ciasto na spód |
|
mąka |
25 dag
|
proszek do pieczenia |
1 i 1/2 łyżeczki
|
cukier |
10 dag
|
żółtko jajek |
2 sztuki
|
jajko |
1 sztuka
|
margaryna |
20 dag
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: