Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makowiec

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak
pół kg
jajko
2 sztuki
miód sztuczny
2 łyżki
mąka ziemniaczana
2 łyżki
cukier
20 dag
margaryna
1 kostka
rodzynki
10 dag
orzechy
10 dag
olejek migdałowy
8 kropli
ciasto na spód
mąka
25 dag
proszek do pieczenia
1 i 1/2 łyżeczki
cukier
10 dag
żółtko jajek
2 sztuki
jajko
1 sztuka
margaryna
20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Ze składników na ciasto na spód zagnieść ciasto. rozwałkować na formę.
Mak sparzyć i zemleć trzy razy. Dać wszystkie składniki (margarynę stopioną) i połączyć razem. Wylać to na ciasto na spód i piec w temp. 180 st. przez ok. 50 minut. Posypać cukrem pudrem po upieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 17.07.2011 21:40
pycha
Juleczka20 07.07.2011 09:23
pycha
rosik93 02.05.2011 23:38
Lubie makowiec.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak