Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy cebulę pokrojoną w krążki. Po paru minutach dodajemy do cebuli pokrojone drobniutko w kostkę pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Dusimy pod przykryciem. Po 10 minutach dodajemy tuńczyka odsączonego z oleju i mieszamy wszystko razem. Dusimy jeszcze przez jakieś 10 minut. Pod koniec dodajemy 2 - 3 łyżki przecieu pomidorowego i jeszcze dodatkową szczyptę tymianku. Podajemy z ugotowanym makaronem. Aby wzbogacić danie można dodać starty ser żółty na wierzch dania. Szybkie, proste i pyszne;)Polecam;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    to musi byc smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !