Sposób przygotowania

kaczkę umyć i podzielić na mniejsze części oprószyć majerankiem,solą i przesmażyć w garnku na złoty kolor odlać wytopiony tłuszcz i kaczkę zalać wodą ok.1,5l dodać zioła i przyprawy i gotować na małym ogniu,na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć szynkę oraz posiekane warzywa oprócz ziemniaków wszystko przyrumienić nadmiar tłuszczu odlać z patelni a warzywa i ziemniaki dodać do gotującej się kaczki,po 10min.wyjąć kaczkę wyjąć kości mięso pokroić w kawałki dodać koncentrat pomidorowy i jaszcze chwilę gotować,zupę podawać z grzankami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    bardzo ciekawa ta zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    smaczna zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to coś dla mnie uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !