Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem. Odstawić na pół godziny. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą i szczyptą soli. Dodać do jabłek razem z dżemem, rodzynkami i olejem, wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy i wstawić do nagrzanego, do 200 stopni, piekarnika na ok. 45 min.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    proponuje zmianę nazwy, zamiast dla leniwych to szybka szarlotka... super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !