Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z brzoskwiniami
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitej piany dodawać stopniowo po 1 żółtku. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Cisto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 30min w temp. 180 stopni. Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części.
Krem:
Na syropie i mleku ugotować budyń (z dwóch opakowań). Utrzeć dobrze masło i stopniowo dodawać do niego ostudzony budyń. Brzoskwinie osuszyć, pokroić w kostkę i dodać do masy. Kremem przełożyć biszkopt.
Polewa:
Rozpuścić czekoladę, dodać do niej alkohol i kilka kropel aromatu pomarańczowego. Gdy nie mamy gorzkiej czekolady można dodać jeszcze niewielką ilość kakao. Polać biszkopt polewą.
Smacznego:)