Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kuropatwy pieczone

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kuropatwy
2 szt
słonina
100 g
masło
40 g
bułka czerstwa
100 g
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kuropatwy pieczone

Kuropatwy oskubać,wypatroszyć,dokładnie umyć,natrzeć solą i owinąć w cienkie płaty słoniny.Następnie obwiązać nitką,ułożyć w brytfannie i piec.Podczas pieczenia skrapiać masłem.Z upieczonych tuszek zdjąć nitki i tuszki przekrajać na dwie ,połowy.Podawać z ziemniakami,czerwoną kapustą i borówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak