Sposób przygotowania

1. Kalafiory i brokuły podziel na różyczki i gotuj w wodzie z sokiem z cytryny ok 5 min. Cebulę obierz, posiekaj i uduś na rozgrzanym maśle. Tartą bułkę namocz w śmietance. 3/4 różyczek brokułów zmiksuj z cebulą, bułka tartą, wbij jajka, dopraw solą, pieprzem , gałką muszkatołową. Dodaj żółty ser, wymieszaj.
2. Połowę masy przełóż do posmarowanej masłem foremki.Powtykaj w nią różyczki brokułów i kalafiora, rozłóż pozostałą część masy. Przykryj górę folią aluminiową. Głęboką blachę wypełnij gorącą wodą, umieść w niej formę z pasztetem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz 50 min w temp 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu wstaw w formie na całą noc do lodówki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    zdrowy, bezmięsny pasztet :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    to musi ladnie wygladac
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    ciekawy, pewnie fajnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    interesujący
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !