Sposób przygotowania

• mięso mielimy, orzechy miażdżymy i prażymy na suchej patelni, dodajemy do mięsa,
• ziarenka kolendry miażdżymy, wsypujemy do mięsa, dodajemy sok z 1/2 limonki, sól, pieprz, paprykę, curry, imbir
• masę mieszamy,
• papier ryżowy moczymy chwilę w letniej wodzie, układamy porcjami masę na papierze i zwijamy w pakunki,
• smażymy na oleju, zabezpieczamy przed wystygnięciem,
• paprykę opiekamy nad gazem, wkładamy ją do torebki jednorazowej na kilka min,
• następnie zdejmujemy z papryki zwęgloną skórkę,
• paprykę, oliwki i świeżą kolendrę miksujemy, dodajemy sól, pieprz, paprykę i sok z 1/2 limonki, kotleciki podajemy z gotowym dipem

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Super pomysł i pyszny zapewne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pychotka
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !