Przepis i sposób przygotowania na: torcik kakaowy
Do jajecznej masy porcjami przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao a następnie delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.
Wylewamy ciasto do tortownicy . Jeżeli chcemy cienki biszkopt oczywiście wybieramy odpowiednio większe blaszki. pieczemy takie same 3 placki.
Biszkopt wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 160 stopni około 25 - 30 minut.
W 1/4 szklanki mleka roztrzepujemy jajka i obie mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Dodajemy rozrobione jajka z mąką. Zagotowujemy i chwilę gotujemy cały czas mieszając. Margarynę ucieramy i dodajemy do niej po łyżce przestudzony budyń. Dokładnie miksujemy, aby nie było grudek. placki przekładami przygotowaną masa na koniec posypujemy posypka i skórka pomarańczową:)