Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z cukrem ( cukier dodajemy, gdy piana jest już dość sztywna). Do bardzo sztywnej piany z cukrem dodajemy po jednym żółtku nadal ubijając robotem, ale na najniższych obrotach.
Do jajecznej masy porcjami przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao a następnie delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.
Wylewamy ciasto do tortownicy . Jeżeli chcemy cienki biszkopt oczywiście wybieramy odpowiednio większe blaszki. pieczemy takie same 3 placki.
Biszkopt wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 160 stopni około 25 - 30 minut.
W 1/4 szklanki mleka roztrzepujemy jajka i obie mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Dodajemy rozrobione jajka z mąką. Zagotowujemy i chwilę gotujemy cały czas mieszając. Margarynę ucieramy i dodajemy do niej po łyżce przestudzony budyń. Dokładnie miksujemy, aby nie było grudek. placki przekładami przygotowaną masa na koniec posypujemy posypka i skórka pomarańczową:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    prosty i dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda pysznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowity !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacyjny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !