Sposób przygotowania

Z wody, soli peklowej, czosnku, cukru, majeranku przygotowujemy solankę. Golonkę całkowicie umieszczamy w wodzie, przykrywamy i pozostawiamy w chłodnym miejscu na około 5 dni. Zapeklowaną golonkę wyjmujemy z wody przekłuwamy hakiem i umieszczamy w wędzarni. Wędzimy około 5 godzin. Po uwędzeniu do garnka wlewamy wodę, podgrzewamy ją prawie do wrzenia i umieszczamy w niej golonkę. Podgrzewamy na wolnym ogniu i parzymy około 1 godziny. Wyjmujemy golonkę i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    apetycznie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajnie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    wygląda rewelacyjnie,dobrze że mój mąż tego nie ogląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    apetyczna goloneczka,aż sie oczy cieszą :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !