Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

żurek wielkanocny z białą kiełbasą

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas do żurku
1/2 litra
kiełbasa biała
5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt.
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 szt.
Sklep Prymat
boczek wędzony
30 dag
majeranek
3 łyżki
Sklep Prymat
sól, pieprz
do smaku
żurek śląski
2 op.
Wywar:
1,5 (z mięs do pasztetu)

Przepis i sposób przygotowania na: żurek wielkanocny z białą kiełbasą

Do wywaru po gotowaniu mięsa do pasztetu wlać zakwas do żurku, dodać liście laurowe i ziele angielskie, zagotować, Boczek usmażyć na patelni, wrzucić do wywaru, dodać pokrojoną w plastry białą kiełbasę, gotować około 10 minut. Po czym dodać żurek w proszku rozmieszany w 3/4 szklanki wody, ewentualnie doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek i gotować jeszcze przez jakiś czas, .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 23.05.2011 18:46
wygląda super
bejciu24 27.04.2011 21:30
pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak